Wie zijn wij?

 

Barokopera Amsterdam geeft vorm aan voorstellingen die voortkomen uit haar eigenzinnige visie op authentiek muziektheater. De producties richten zich op een breed theater- en muziekliefhebbend publiek. Binnen het 17e, 18e en 19e eeuwse muziektheater wordt oude muziek met eigentijds theater verenigd.

De musici van Barokopera Amsterdam spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan, en maken deel uit van de grote barok- en romantische orkesten. Jonge solisten en musici, afgestudeerd aan conservatoria over de hele wereld, wordt de mogelijkheid geboden om onder begeleiding van meer ervaren collega's, dirigent en regisseur in een muziektheater- productie op te treden.

De producties van Barokopera Amsterdam zijn geïnspireerd door de uitvoeringspraktijk van de Oude Muziek. Een gedegen muziek- en theaterwetenschappelijke bestudering van de werken ten tijde van het ontstaan wordt gebruikt om tot een even verantwoorde als aansprekende interpretatie te komen.

Zo ontstaan  muziektheatrale voorstellingen, die vanaf 2000 succesvolle tournees langs de schouwburgen in Nederland maken.

 

 Klik hier voor een overzicht van onze producties« Vorige