Home

 

Barokopera Amsterdam combineert authentiek uitgevoerde muziek met eigenzinnig hedendaags theater, toegankelijk voor een breed publiek.

Lees meer...

 

 

Nu:

Acis & Galatea

Händels lievelingsopera

 

De pers na onze Haagse première:

 

"...abstractie, humor en muzikaliteit... verdient een groot publiek in heel Nederland...."

(Theaterkrant)

 

"... levendig en responsief... de muzikale integriteit vormde een prettig contrast met de curiositeiten op het toneel. 

(NRC)

 

"Speelse charme... een weldadige intimiteit .... een fijnzinnige uitvoering, rijk aan nuances"

(Operamagazine)

 

Het verhaal van Acis, Galatea en Polyphemus lijkt een rode draad te zijn geweest door het leven van Händel: hij heeft dit werk tussen 1708 en 1742 zo’n zeventig keer zelf laten uitvoeren

 

Klik hier om het volledige libretto, met vertaling, te downloaden

 

 

Acis & Galatea is niet zomaar één van de vele verhalen over een noodlottige liefde. Een beestachtig verliefde en jaloerse derde speelt de hoofdrol: Polyphemus. Eigenlijk is hij het die de plot boven een gewone liefdesgeschiedenis uittilt. Hij is de drijvende kracht achter het verhaal, met zijn onbehouwen toenaderingspogingen, zijn jaloezie, en uiteindelijk zijn ongelofelijke gewelddadigheid. Dit ongebruikelijke personage schept een geweldige spanning en maakt het liefdesverhaal uniek.

 

 

De muziek van Acis & Galatea is zeer toegankelijk: de recitatieven zijn kort, de aria’s zijn soms virtuoos, soms simpel van melodie. Met de melodieën en duetten, waar de liefde van af straalt en de bravourenummertjes van de wilde reus Polyphemus, levert dit operaatje een schitterend staaltje van de elegantie, de inventiviteit en de humor van de componist.
BarokOpera Amsterdam brengt Acis & Galatea in coproductie met Opéra Louise,uit Fribourg, Zwitserland en ARMA uit Frankrijk.
Lees meer...
 

 « Vorige